6è. Experiment (2)

Aquesta tarda a l’hort, hem fet un altre experiment. Hem observat que en algunes parcel·les s’havia fet la collita i que altres parcel·les tenien els conreus d’hivern força avançats. Aleshores hem parlat de les feines que preveiem fer els següents dies i hem parlat de com molts nens i nenes de l’escola col·laboraran en preparar el planter. 

Hem recordat i hem vist algunes de les llavors que tenim guardades al banc de llavors de l’escola  i ens hem preguntat si totes serveixen per sembrar.

L’experiment que hem fet, servirà per veure el % de llavors que germinen en una mostra preparada.

Cada nen ha triat una planta, i aleshores hem apuntat totes les dades que creiem que són importants per fer l’observació i recordar-les: nom de la planta, nº de llavors, dia que fem l’experiment i grup que ho fa.

Les llavors que fem servir habitualment a l’escola provenen de bancs de llavors ecològiques, de les Refardes i de l’Era i d’algun intercanvi. Ara  també en tenim de nostres i que durant uns quants cursos hem anat recollint i guardant. Per lo tant una dada important era l’origen de la llavor. També hem aprofitat per veure com eren les llavors no ecològiques i veure si germinen millor que les altres. Finalment hi havia un grup de llavors ja molt antigues, que creiem que deuen estar caducades i no sabem si seran bones per germinar.

Hem utilitzat pocs materials: paper per apuntar, tisores i pots per reutilitzar. Amb rotuladors hem apuntat les dades en els pots i una mica més d’informació en uns papers per seguir fent les observacions.

???????????????????????????????

Algunes llavors eren molt petites i hem tingut molta paciència per contar-les.

??????????????????????????????? A cada pot hem posat 10 llavors i si eren molt petites 20. I cada mostra la faran 4 nens, per tant tindrem de cada tipus de llavor com a mínim 40 llavors per veure què passa.
???????????????????????????????Hem posat aigua i hem deixat l‘experiment  a l’interior de l’escola a prop de l’aula, per poder-lo observar cada dia i que quedi protegit del vent.

Ja us informarem dels resultats!!!

8 pensaments sobre “6è. Experiment (2)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s