5è. El cicle de les plantes.

A l’hort hem fet un joc molt divertit, hi havia un tauler on estava representat el cicle de vida d’algunes plantes de l’hort. Hem posat nom a cada fase o etapa del cicle que vèiem representat en el joc, i ens han sorgit les següents preguntes: què va aparèixer primer a la terra, una planta, moltes plantes diferents, les llavors de les plantes, o bé els fruits, …

Hem rumiat una estona i hem dit allò que pensàvem, però no ens hem  posat d’acord en  una única resposta.

Finalment hem fet diferents grups i parelles i havíem d’anar a l’hort a la recerca de plantes que estiguessin en una etapa del cicle vital concreta.  Així alguns nens  i nenes havien de buscar plantes que tinguessin ja la flor, o bé altres amb el fruit, o algunes que tot just acabaven de germinar, … 

IMG_20150319_105408Plantes que feia pocs dies havien germinat i només tenien dues fulletes, estaven a la zona on cuidem el planter fins el moment de trasplantar-lo.

IMG_20150319_105505Plantes acabades de trasplantar fa poquets dies i que faran el seu cicle de vida durant la primavera i l’estiu.

IMG_20150319_105536Plantes que estan en el moment del seu cicle de vida de desenvolupament i creixement; en aquest cas era l’enciam que si el collim, ja no veurem com continua el cicle de vida, però sabem que ha de fer la flor i les llavors.

IMG_20150319_105614També hem observat en una altra parcel·la les pesoleres on ja hi havia flors i també fruits petitons i fruits una mica més grans  amb llavors dintre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s