Avui per fi hem pogut tastar els pèsols i que dolços que són. Ja fa temps els vam sembrar i durant molts dies, quan hem anat a l’hort els hem cuidat i els hem anat observant i dibuixant: com germinaven, com creixien i s’enganxaven amb els circells, com seguien creixent i apareixien les primeres flors i com sortien els pèsols de les flors.
Encara hi ha moltes flors blanques a les pesoleres, però nosaltres hem buscat i triat els pèsols que estaven una mica infladets. Abans d’arrencar-los miràvem amb la llum del sol per veure les llavors i comprovar si eren petites o ja podíem arrencar-los.
Per collir-los hem vist que no els podíem arrencar de cop ja que la planta es trencava i amb una mà cal aguantar i estirar el pèsol amb l’altra mà.
N’hem collit un bon grapat, però també hem recordat que no els podem menjar tots, perquè n’hem de guardar a la capseta de llavors perquè el proper curs n’hi hagi per sembrar.
Quan els hem portat a la cuina ens han dit que dijous els podrem menjar i els cuiners ens prepararan unes mandonguilles amb una salsa boníssima on hi haurà els pèsols que hem collit.!