2n. Els ocells s’apropen a les menjadores.

Ja fa molts dies que vam penjar menjadores pels ocells amb diferents tipus de menjars. De tant en tant les hem anat revisant, per reomplir-les. Al principi ens va donar la sensació que no venien ocells,només veiem els coloms que sempre estan a l’hort. Més endavant ja vam veure que alguns ocells havien anat a menjar, perquè trobàvem les menjadores més buides i alguns cacahuets trencats i picats.

Aquesta tarda abans d’anar a l’hort hem anat a dues aules amb les finestres molt grans i des d’on podem veure molt bé la majoria de menjadores que vam penjar als til·lers.

Hem fet molt silenci i ha estat fantàstic. Hem pogut veure diferents ocells: com sempre hi havia coloms pel terra esperant que caigués el menjar de les menjadores. També hem vist els pardals. Els que més ens han sorprés han estat les cuaretes blanques que saltaven també pel terra picant el menjar, un pit roig que buscava cucs vora el compostador i a la parcel·la dels pèsols, i sobretot les mallerengues carboneres i emplomallades que també han vingut a menjar cacahuets.

IMG_3984

Pardal menjant cacahuets d’una de les menjadores. Al costat hi ha penjat un niu d’insectes que vam fer a començaments de curs.

IMG_3981

Mallerenga carbonera que menjava cacahuets d’una altra menjadora i no parava de volar cap aquí i cap allà.  

IMG_4003

Mallerenga emplomallada que ens ha sorprés molt, doncs hem vist un ocell amb una mica de cresta i alehores l’Anna ens ha dit que mai l’havíem observat encara a l’escola i ens ha agradat molt ser els primers en veure’l.

IMG_4008Entre les pesoleres hi ha un pit-roig, hem vist que picotejava la terra i després ens hem adonat que buscava algun cuc de terra.

Com ens ha agradat tant, volem aprendre i observar més els ocells que hi ha per l’escola i els voltants i hem decidit que ens comprometíem a seguir cuidant les menjadores fins que arribi la primavera i anar-los identificant. Ja us explicarem com ho farem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s