5è. El banc de llavors.

A l’escola ja fa uns anys que treballem a l’hort. Això ha permès que mica en mica anéssim tenint un banc de llavors. El banc de llavors és la col·lecció o recull de llavors que anem guardant any rera any un cop fem les diferents collites. Per aquest motiu quan plantegem inicialment un conreu, també pensem en el cicle vital de tota la planta per poder fer la recollida de les llavors.

Molts grups hi participen en la recollida de les llavors però són els nens i nenes de 5è els que s’encarreguen de fer tot el recompte, etiquetatge i tria de les millors llavors. També s’encarreguen de decidir que fem amb les llavors si en tenim moltes i d’aquesta manera hem pogut donar llavors a altres escoles, o bé intercanviar-les o oferir-les a les famílies de l’escola.

Cada llavor té el seu origen i la seva història, moltes d’elles guardades i cuidades pels companys de l’escola. Són d’origen ecològic i d’algunes hortalisses en tenim diferents varietats. Algunes ens han arribat a través de les famílies de l’escola, d’altres a través d’algun pagès proper i moltes les hem comprat procedents d’algun banc de llavors com “les refardes” i  “esporus”. Fins ara aquest projecte cada any ha generat una aprenentatge i treball del grup molt emocionant i motivador.

Avui hem començat a conéixer i parlar del banc de llavors de l’escola. Hem fet un joc per veure com eren i les hem agrupat en famílies. No és fàcil reconéixer algunes perquè s’assemblen molt entre elles. Aquest treball ens ha permès parlar de les semblances i deferències entre plantes de la mateixa família: com es conreen, necessitats d’aigua, sol i adob, quines parts ens mengem, …

Banc1

Seguirem treballant aquest projecte al llarg del curs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s