El garbellador elèctric i la trituradora.

Avui a l’hort els alumnes de 4rt, 5è i 6è han pogut veure com funciona una trituradora i un garbellador elèctric. Aquestes dues màquines les hem demanat en préstec a l’Oficiona Sostenible de l’Ajuntament i durant dos dies les hem provat a l’escola. ???????????????????????????????  Hem vist que el garbellador elèctric era un aparell força senzill i fàcil d’utilitzar. ???????????????????????????????Normalment utilitzem un garbell de fusta rodó i entre tres o quatre nens fem la mateixa feina que faria una persona sola amb el garbellador elèctric.
??????????????????????????????? ???????????????????????????????Només cal posar el compost que pensem que ja està a punt al damunt. La vibració i inclinació permet recollir el compost i separar els components que encara són massa grans i així tornar-los al compostador.???????????????????????????????Hem recollit força compost i l’hem posat en sacs per tenir-lo preparat per quan el necessitem.

Hem aprofitat per buidar dos compostadors i hem vist que cal molt menys temps per separar el compost. Hem aconseguit tres sacs plens de compost que properament utilitzarem a l’hort. El compost que hem obtingut amb el garbellador elèctric és més gruixut que el que nosaltres obtenim habitualment, perquè el nostre garbell té els forats més petits.???????????????????????????????

Amb la trituradora hem fet proves amb algunes branques i hem aprofitat per triturar totes les branquetes que teníem acumulades de la poda de les aromàtiques i alguns fruiters. Tota la resta triturada segurament la incorporarem al compostador o potser la podrem utilitzar per fer algun encoixinat.

Un pensament sobre “El garbellador elèctric i la trituradora.

  1. va ser molt divertit tindreles , i atu Anna t’ajudareien molt al lhort , pero nomes les vem tindre dos dies i igualmnet va seer molt divretit. Ami em va inpresionar molt la que trituraba que pensabem que no faria els troncs que eren molt durs i llargs , pero u va fer i ens vem quedra molt sorpresos …. em va agraadar molt , i espero que et compris una maquina d’aquestes Anna que t ‘anirien molt be … jjajajaajaj

Deixa un comentari