5è. El banc de llavors!

A l’escola tenim un banc de llavors on hi guardem diferents llavors que recollim després de les collites. Cada grup i col·labora, els més petits amb les faves i amb els pèsols, i així successivament tots els cursos de l’escola. Els nens i nenes de 5è són els que s’encarreguen de prendre les dades de tot, d’estudiar els diferents tipus de llavors i de fer alguns intercanvis amb altres escoles.

IMG_2378 IMG_2380 IMG_2381 IMG_2386

Avui a l’hort hem conegut moltes d’aquestes llavors, hem vist com eren i a través d’un joc ens ha sorprès que és fàcil reconéixer-les. Les hem associat per famílies segons les formes i hem après que les tomaqueres, pebroteres i alberginieres són plantes de la mateixa família i tenen uns requeriments similars pel seu conreu. També hem après que la família de les llegums tenen llavors molt grans i pensem que per això ens les mengem. Hem observat les llavors de carbasses, cogombres, melons i síndries que de vegades les anomenem pipes… i moltes altres llavors.

IMG_2383També hem tingut una estona per feinejar, i hem ajudat a muntar la parcel·la que necessiten els nens i nenes de 4rt per trasplantar algunes plantes.

IMG_2382Avui també hem estat cuidant algunes de les plantes condimentàries que creixen a l’hort i hem portat uns bons grapats de julivert a l’Octavi que ens l’ha demanat.

2 pensaments sobre “5è. El banc de llavors!

Deixa un comentari